Overasseltse en Hatertse Vennen

Vanuit de B&B loopt u of fietst zo naar de Hatertse- en Overasseltsevennen, een schitterend vennengebied waar u uren kunt wandelen of fietsen. Het gebied bestaat uit twintig vennen en de omliggende rivierdijken, heidevelden en bossen.
Aan de rand van het vennengebied bevindt zich de vijftiende eeuwse ru├»ne van de St. Walrickkapel en de daarnaast gelegen zomereik die vereerd wordt als de ‘Koortsboom van Overasselt’.

Zie ook:
www.vcbio.science.ru.nl/virtuallessons/landscape/hatertseven

Downloaden:
folder Vennengebied.

www.marikenpad.nl

Overasselt

Overasselt is een klein dorp waar slechts 2500 mensen wonen. Ondanks dit geringe aantal inwoners staat midden in het dorp de imposante Heilige Antonius Abtkerk. Even verderop, aan dezelfde straat, ligt het veel kleinere, maar schilderachtige kerkje van de Nederlands Hervormde Gemeente.

Nijmegen

De oudste stad van Nederland kent vele leuke en mooie bezienswaardigheden. Er zijn verschillende musea zoals Museum Het Valkhof en het muZIEum. Nijmegen is een studentenstad en er zijn dan ook vele uitgaansmogelijkheden, bijvoorbeeld op de Grote markt of op het Koningsplein. Ook in het Honigcomplex, de oude Honigfabriek, in Nijmegen West is van alles te doen, van uiteten tot dancefeesten en voorstellingen.
In de binnenstad van Nijmegen is het gezellig winkelen, niet alleen in de grote winkelstraten, maar ga ook eens kijken in de Hezelstraat, de oudste winkelstraat van Nederland.

Zie ook:
www.museumhetvalkhof.nl
www.muzieum.nl
www.honigcomplex.nl
www.hezelstraatnijmegen.nl

Grave

Aan de andere kant van de Maas, op vijf kilometer van de B&B, ligt het vestingstadje Grave. Het stadje herbergt vele (rijks)monumenten en een wandeling door de oude straatjes is dan ook zeker de moeite waard.
Daarnaast is het goed winkelen in Grave met eigenzinnige winkeltjes in prachtige oude panden. Na het wandelen en winkelen kunt u voor een kopje koffie terecht op een van de vele terrasjes of kunt u heerlijk lunchen of dineren in een van de aantrekkelijke eetgelegenheden.

Zie ook:
www.beleefgrave.nl

Ravenstein

Ook Ravenstein is een oud stadje in de buurt met vele monumentale bezienswaardigheden. U kunt er een stadwandeling maken, maar u kunt ook de stadbrouwerij of het leerlooierijmuseum bezoeken.
Van eind april tot begin oktober vertrekt er vanuit Ravenstein een voetveer naar het dorpje Niftrik aan de overkant van de Maas, een prachtige manier om Ravenstein op de terugweg vanaf het water te bekijken.
Natuurlijk zijn er ook in Ravenstein vele mogelijkheden om iets te drinken of te eten.

Zie ook:
https://www.toerisme-ravenstein.nl/